Gennembrud i teamet

Af Tom Fisker Jørgensen

Teamudvikling giver livskvalitet

Tiden er en knap ressource. Dette faktum indser ethvert selvbevidst menneske på et eller andet tidspunkt i sit liv. Nogle indser for sent, at dagene bare afløser hinanden i en lind strøm, og bliver uger, måneder og år. Ofte kan man ikke engang huske hvad dagen indeholdt, hvad man sagde, eller hvad man lavede for blot nogle dage siden.

Lad os teste udsagnet med en lille personlig udfordring. Hvad spiste du til aftensmad for præcist 3 dage siden?

Jeg er sikker på, at du var i stand til at svare på spørgsmålet, måske i flyvende stil eller måske med overraskende lang tid brugt på at finde svaret. Pointen er, hvorvidt du bruger din tid rigtigt, set i det store perspektiv. Og når man tager i betragtning, at du bruger ca. 1/3 af din voksne tid på at arbejde, så kan effektiv teamudvikling give dig mærkbar stor livskvalitet.

Livsfortrydelser vi styrer udenom

Hvad siger folk, som på deres yderste dage er tæt på at løbe tør for tid? Hvilken læring til de kommende generationer prioriterer de at få viderebragt, med deres sidste åndedrag? Magazinet Forbes har i 2019 fremlagt en undersøgelse, hvori de opridser de fem mest almindelige fortrydelser i livet, ytret af folk på deres dødsleje:

1. Jeg ville ønske, at jeg havde haft modet til at leve livet mere sandt overfor mig selv, og ikke efter hvordan andre forventede, at jeg skulle være.

2. Jeg ville ønske, at jeg ikke havde arbejdet så hårdt.

3. Jeg ville ønske, at jeg havde haft modet til at udtrykke mine følelser.

4. Jeg ville ønske, at jeg havde holdt kontakten til mine venner.

5. Jeg ville ønske, at jeg havde tilladt mig selv at være lykkeligere.

Enhver workshop i Ambitious Teams søger, at du skaber kontakt med dit sande jeg, din kerne og dit egentlige formål. Vi taber os selv af syne nogle gange. Vi betræder stier, der fører os på afveje, vi glemmer at se på vores kompas, når vi blindt hakker os gennem skoven. Sikke mange træer der er.

Vi er mennesker, men vi er ganske perfekte i vores uperfektion. Vi skal blot gribe os selv i de øjeblikke, vi er givet.

Ambitious Teams skaber mening i teamet

Forestil dig at gribe nogle vidunderlige øjeblikke sammen med dit team, øjeblikke med gennembrud, hvor I hver især er modige nok til at udtrykke jeres sande meninger og følelser i et trygt miljø, og hvor I indser, at I med få bevidste valg sagtens kan vælge at bidrage til hinandens lykkefølelse og fælles formål.

Ambitious Teams hjælper jer med at skabe mening på teamniveau. Vi foregiver ikke at kende denne mening i alle detaljer på forhånd, men med vores psykologiske værktøjer har vi en ret god idé herom. Meningen er jeres at finde. Og når teamets formål gradvist kobles på det, der giver dyb mening på det individuelle plan, så står vi foran et gennembrud i teamet.

Det er blandt andet sådan, at vi bringer teams flere niveauer op, skridt for skridt.