Halloween

Spørgsmål til dig selv og dit barn

Halloween er en mulighed for vækst og sammenhold

– men kun hvis du ser bag om forhænget

Halloween - der er masser af selvudvikling på spil

Hvor kommer termen "Allerhelgensaften" fra?

Halloween hedder på dansk "Allerhelgensaften", og den fejres den 31. oktober. På Allerhelgensaften tænder man typisk lys, fejrer troens forbilleder, og mindes de døde. Især i folketroen er Halloween den aften, hvor spøgelser, hekse, trolde og andre uhyggelige entiteter er sluppet løs, for at håne de helgener, der eller tilbedes på Allerhelgensdag.

Hvad så helt specifikt med halloween?

Halloween stammer fra udtrykket All Hallow's Eve, som på skotsk refererer til aftenen før All Hallow's Day.

Tilbage i hedensk tid var Halloween navnet på den overgangsfest, hvor man skabte forbindelse til det overnaturlige indhyllet i efterårets tåger. Det var en aften, hvor det var særligt effektfuldt at komme med forudsigelser, afgive spådomme og få forbindelse med de hedengangne.

Græskarhovedet - hvor kommer det ind i billedet?

Traditionen med at skære et hoved ud af græskar er en Halloween-tradition. Især de skræmmende ansigter blev anset for vellykkede. Det irske sagn om Stingy Jack beretter om oprindelsen til græskarskikken. Jack narrede nemlig Djævelen ved sit første møde, da han fik djævelen til at forvandle sig til en mønt, så Jack kunne betale for sin drink. Straks efter Djævelen stolt havde bevist sin magi, lagde Jack mønten i lommen sammen med et kors, som forhindrede Djævelen i at ophæve forvandlingen. Djævelen lovede ikke at gøre krav på Jacks sjæl, når Jacks dage var talte. Ved sin død kom Jack hverken i himmelen eller helvedet. Til gengæld fik han et stykke kul af Djævelen, så han kunne se i mørket. Jack lagde kulstykket ind i en udskåret majroe, som så tjente til lygte. Jack selv må vandre hvileløst omkring på jorden for evig tid med sin græskarlanterne.

Din adfærd som forælder på halloween

Masser af muligheder for at styrke dit barn

Styrk dit barns vækstmindset

Til Halloween er dit barns ego på spil, og tag ikke fejl, det kastet ind i en frygtindgydende arena.

Du er givet verdens bedste mulighed for at knytte bånd med dit barn, for at styrke det tro på sig selv, for at lade dets mod og selvindsigt vokse.

Find dine egne versioner af spørgsmålene ved siden af.

5 spørgsmål der skaber bånd og som gør dit barn modigt

1) Jeg er stolt af dig, da du ringede på døren – det hus så skræmmende ud. Hvad var du mest bange for?


2) Det ser dystert ud det hus, men der kan være at der gemmer sig en stor belønning, hvis du tør banke på. Hvordan har du det med dette hus? Hvad virker mest uhyggeligt? Skal vi ikke prøve at gå derhen sammen?


3) Du har virkelig overvundet din frygt i aften! Hvad har du lært? Du kan jo sagtens.


4) Det mod, du viste i aften, hvordan kan du bruge det i andre situationer? Verden er faktisk et meget sted at være, hva?


5) Alt det slik, som du høstede … en 50/50 deling, synes du det virker retfærdigt?

Halloween

Download Ambitious teams katalog over konsulentydelser, og få gode idéer til et samarbejde.

Kataloget
Beretter at du kan købe abonnementer hos ambitious teams...

... og således få Tom Fisker Jørgensen tilknyttet som ekstern HR-Partner og Trusted Advisor. Du slipper for at betale fast løn, men har adgang til en verden af stærke løsninger og workshops inden for HR, når det passer jer.

Viser hvordan du kan styrke din hr-afdeling eller...

...opbygge den fra scratch. Ambitious Teams kan sagtens klæde jer på til at få den bedst mulige start med en kompetent HR-afdeling. Ligeledes vil jeg også kunne kompetenceudvikle en eksisterende HR-afdeling, således at I bliver flyvende med jeres indsatser.

Illustrerer hvordan vi kan skabe og levere forrygende programmer sammen.

I har muligheden for at blive certificeret i Ambitious Teams' workshops, så I helt på egen hånd kan levere workshops, indsatser og motivationsindspark i jeres organisation. Det er kun fantasien, der sætter grænser.